Cattery De Vrolijke Snuiter

 

 

 

 

 

Laten we ons even voorstellen.
Wij zijn Thomas en Linda de
trotse eigenaren van Nomy en Bentley. Wij zijn hobby fokkers
van het britse korthaar ras.

 

 

Het ras de britse korthaar sprak ons er aan toen wij gingen kijken voor een poesje of een kater. Niet alleen het uiterlijk van deze brit maar ook het karakter. De lekkere bolle wangen en de dikke kont zijn uiterst knuffelbaar. Daarnaast heeft de brit ook een heel lief en rustig karakter. Nou ja, van dat rustig is niet altijd sprake maar lief zeker!

Hoe het begon!
We gingen dus kijken voor een kater of een poesje. Ja en wij waren ook gevallen voor de wiskas kat... Na toch een tijd zoeken zijn wij gestrand bij cattery of the seaside. Cristiene Winkel was de eigenaresse en had vooral black silver bloched britten rondlopen. Maar ze had wat nieuws, ze had 1 van haar poezen laten dekken door een spotted kater. We hadden haar gevraagd of we een spotted konden reserveren, het geslacht maakte ons op dat moment niet uit.  Zo hebben wij dus Nomy gekregen.

We waren dolgelukkig met Nomy en met haar zou ons gezinnetje af zijn. Meer informatie over Nomy kun je vinden op haar pagina.

Hoe het verder ging!
Met Nomy in huis was het niet meer stil en gezellig. Al begon er wel iets te knagen, Nomy alleen leek niet genoeg. Zo begon je af en toe te googlen en op marktplaats te kijken. Toen was het zeker. We wilde voor haar en voor ons een maatje er bij. De zoektocht begon weer. Deze keer kwamen we uit bij een cattery in het topje van Friesland, genaamd my Buddy. Hier hebben we Bentley opgehaald. Meer informatie over Bentley kun je vinden op zijn pagina.

Toen hadden we een poes en een kater en moesten we even gaan nadenken wat te doen... In eerste instantie leek ons het verstandig 1 van de twee te laten helpen. Toch niet!

Het officiele begin.
We gingen onderzoeken wat er allemaal bij een nestje kwam kijken als we dat met een stamboom gingen doen. Dat was nog al wat, niet alleen de testen en regelementen maar ook de kosten en de tijd. Toch wilde het proberen. 

Te beginnen met de naam van de cattery. Zo dat was moeilijk, maar Nomy en Benny hebben ons daar bij geholpen.

Daarna de snaptest, hcm, pkd en bloedgroep. Die snaptest was makkelijke dat kon gewoon bij de dierenarts, maar we waren aangesloten bij Neocat dus moesten we de rest van de testen bij bepaalde specialisten doen. Alles bleek goed te zijn. Dus we konden aan de slag, nou ja de katten:).

Eindelijke uitbreiding!
Op de nacht van 30 naar 31 december was het dan zover. Benny en Nomy waren die nacht lekker bezig en wij hadden er well een goed gevoel over. Wel ruim drie weken gewacht met het opsturen van de papieren maar het voelde nog steeds goed. En ja hoor, Nomy kreeg een dikke buik!!!!  Inclusief veel eten, veel aandacht vragen en na een tijdje veel plassen.

Na 9 weken kwamen de kittens dan, mooi op gewicht en een trotse moeder. Wij waren zo gelukkig dat ze gezond waren.