Cattery De Vrolijke Snuiter

 

 

 

Algemeen 

Wij van Cattery de Vrolijke Snuiter houden ons aan de regels die hiervoor zijn ingesteld door Neocat.

Onze katten zijn getest op FIV en FELV (snaptest)  en op HCM en PKD tevens is de bloedgroep bekend.

Dekking

Wij verwachten van de baasjes van poeslief dat zij een goed en gezond onderkomen heeft.

Dekking zonder stamboom
Moet de kat een recente snaptest zijn onder gaan en  zijn geslaagd. In de tussentijd mag de poes niet meer in contact zijn gekomen met anderen katten. Verder verwachten wij dat de poes benodigde entingen heeft gehad. Daarnaast dient de poes vlooi vrij is en ontwormt te zijn. Tijdens de dekking dienen de nagelpuntjes te zijn geknipt.  

Wij hebben ervoor gekozen om een regeling te doen waarbij een stamboom niet nodig is. Wij willen liefhebbers die een poes zonder stamboom hebben de mogelijkheid geven om ook een nestje te beginnen waarbij de vader getest is. Verder kunnen mensen die een poes hebben met stamboom en gewoon een nestje willen zonder dat er een stamboom aan te pas komt een dekkater aanbieden.

U komt bij deze regeling niet in aanmerking voor een dekcontract. De poes is in dit geval te weinig getest.


Dekking met stamboom

Dient het baasje van de poes met stamboom aan de bovengenoemde eisen te voldoen. Daarnaast moet de poes HCM en PKD getest zijn. Verder mag de bloedgroep niet tegenstrijdig zijn met die van de dekkater evenals de bloedlijnen die op de stamboom staan.

Wanneer u voldoet aan alle genoemde eisen komt u in aanmerking voor een dekcontract.


Dekcontract.
Nog te publiceren

Kittens

Onze kittens zullen pas na 13 weken vertrekken bij ons als zij al hun entingen hebben gehad en volledig ontwormt zijn.

Het kitten verrekt bij ons met een compleet paspoort inclusief een gezondheidsverklaring. Het is mogelijk dat wij het kitten laten chippen dit komt echter wel bovenop de verkoopprijs.

Verder krijgt het kitten was voer en speeltjes mee om de overgang wat makkelijker te maken.

Drie maanden na vertrek controleren wij het nieuwe thuis van het kitten. Dit kan op verzoek van de nieuwe eigenaar omdat de overgang toch niet lekker loopt of op ons eigen initiatief.


De kittens die wij hebben worden niet verkocht aan een fokker dit omdat wij graag andere mensen kennis willen laten maken met het ras.